Naše storitve

Zobozdravstvena preventiva in konzervativa, protetika, implantologija in paradontološko zdravljenje.

NAROČITE SE

Vse zobozdravstvene storitve na enem mestu

 S sledenjem trendom razvoja tehnologije in materialov na področju zobozdravstva ter rednim izobraževanjem….

PREVENTIVA/KONTERVATIVA

Si redno umivate zobe, pa ni pravega rezultata? Poplava različnih pripomočkov za ustno higieno in veliko zapravljenega denarja za izdelke, ki Vam sploh ne ustrezajo! Pri nas Svetujemo Vam , za takojšen rezultat – Vaš uspeh!

V primeru manjše okvare zob poskrbimo za minimalno invazivne in neboleče postopke z najboljšimi materiali in dolgo življenjsko dobo. Zobe po potrebi oskrbimo z *luskami , inleji ali onleji ( keramika ali kompozit ). Koreninska zdravljenja – širjenje strojno, uporaba RTG diagnostike, itd. Dokončna sanacija zob po potrebi z protetično oskrbo – fiksno ali snemno.

PROTETIKA

Sledenje razvoju tehnologije in materialov je naša primarna skrb. Nova znanja in metode dela zahtevajo najsodobnejše materiale, ki jih ni mogoče obdelati ročno in se obdelujejo izključno z tehnologijo – CAD/CAM stroji, laserskim tiskom, itd. . V sled tega smo naš zobotehnični laboratorij digitalizirali – opremili z 3D skenerjem (natančnost preslikave 6 tisočink milimetra), rezkalnik CAD/CAM (natančnost obdelave 0,5 tisočinke milimetra) z možnostjo obdelave vseh najsodobnejših materialov ( Zirkon – vseh vrst (tako imenovano belo jeklo), Polimerov PMMA,HPP,PEEK, … , Titan in CoCr oba laserski tisk, Sintron, itd..

IMPLANTOLOGIJA

Samo najboljše je dovolj dobro. Dovolite ,da Vam naš specialist z večletnimi implantološkimi izkušnjami svetuje. Nadgradnje vsadkov izdelamo induvidualno v našem laboratoriju z 3D tehnologijo in CAD CAM rezkalniki. Vaš nasmeh bo zopet sproščen , odkrit in iz srca .

PARADONTOLOGIJA

Krvaveče dlesni – bolezni obzobnih tkiv prizadene od 60 do 80 odstotkov prebivalcev v Sloveniji in je ena izmed najpogostejših bolezni, ki povzroča izgubo zob. Tesno sodelujemo z specialistom parodontalnih bolezni za Vaše odlično počutje.

Kaj je beljenje zob
Prvi vtis je najpomembnejši. Z lepim nasmehom ter z zdravimi, belimi zobmi se boste počutili lepo in samozavestno, kar  bodo opazili tudi ljudje okoli Vas. Pravilno narejen postopek beljenja zob je popolnoma varen in uspešen, barvo zob pa lahko posvetlimo za kar nekaj odtenkov . Rezultat beljenja je viden takoj.
Kaj je zobna prevleka?
Zobna prevleka ali krona je popolna obnovitev zoba, izdelana v zobotehničnem laboratoriju. Kvalitetno ločimo več vrst prevlek ali kron , ki se ločijo po izbiri materialov in tehnologiji izdelave. Najpogostejša prevleka/krona (plača zavarovalnica ) je

  • klasična kovinsko/kompozitna prevleka katere jedro predstavlja kovinsko ogrodje na katerega se na vidni strani z pomočjo toplote ali posebnega spektra svetlobe pripoji (polimerizira) ustrezen kompozit (umetna smola) do končne oblike.
    sledi ( z doplačilom)
  • Kovinsko keramična prevleka katere jedro je kovina ( CrCo ali platinsko zlato ) na katero se na visoki temperaturi (cca.700-950 stopinj C ) večkrat peče keramičen prah (sintetičen ali naraven) do končne oblike.
    sledi ( z doplačilom )
  • Polno keramična prevleka katere jedro je aluminijev ali cirkonijev oksid. Izdela se po posebnem termičnem postopku tlačenja/prešanja ali naprednejša oblika rezkanje CAD/CAM iz posebnih termično obdelanih blokov ( cca. 1200 stopinj C – aluminijev oksid), cirkonijev oksid se rezka iz kompresiranih blokov z CAD/CAM tehnologijo nadalje obdela termično ( sintranje ) na visoki temperaturi ( cca. 1450 stopinj C ) in izgotovi z večkratno peko keramičnega prahu (cca.700-950 stopinj C ) do končne oblike.

Kaj je zobna luska, inlej in onlej?
Zobna luska je estetsko protetični nadomestek in se uporabi v primeru estetske korekcije poškodovanih kot tudi zdravih zob. Inleji / onleji so estetsko in funkcionalni protetični nadomestek. Uporabljajo se v primeru manjših ali večjih poškodb zob ali dograditev zobnik kron. Vsi so lahko narejeni iz kompozitnih materialov , keramike in celo cirkonijevega oksida (HT).

Kaj je totalna proteza ali parcialna proteza?
Totalna proteza je protetičen nadomestek v primeru brez zobe čeljusti in nadomešča vse zobe v čeljusti. Stabilnost totalne proteze v večini primerov lahko močno izboljšamo z kombinacijo zobnih vsadkov – implantov ( vsaj dva v spodnji čeljusti oziroma vsaj štirje v zgornji čeljusti ).
Parcialna proteza je protetičen nadomestek v primeru izgube več zob v zaporedju in obstoječi zobje ne dovoljujejo izdelavo mostičkov ( fiksne protetike ) zaradi razporeditve zob ali drugih razlogov. Stabilnost in funkcijo parcialne proteze bistveno izboljšamo z digitalnim 3D načrtovanjem, pravilno oskrbo obstoječih zob in tiskano/ rezkano izdelavo baz/ogrodij.

Kaj je implantat/zobni vsadek?
Implantat je nadomestek zobne korenine, kjer služi kot nosilec za protetično rehabilitacijo. V primeru brezzobe čeljusti služijo , kot nosilci za stabilizacijo snemnih konstrukcij ali celo kot nosilci fiksnih konstrukcij v brezzobi čeljusti ( šest ali več vsadkov).
V čeljusti z delno izgubo zob služijo za fiksno protetiko oziroma izdelavo samostojnih zob ali kot nosilci za mostičke. Prednost zobnih vsadkov je, da z njihovo vstavitvijo preprečimo nadaljnjo resorpcijo kosti in izognemo brušenju sosednjih, zdravih zob, ki bi služili kot nosilci mostičkov.

Kaj je CAD CAM tehnologija ?
Kratica CAM (angl. Computer Aided Manufacturing) pomeni računalniško podprto proizvodnjo, pod katero razumemo uvajanje računalniškega vodenja v postopke proizvodnje in montaže. Lahko jo definiramo tudi kot uporabo računalniških sistemov pri načrtovanju, upravljanju in kontroli proizvodnega procesa oziroma …
Več na: http://cadcam.spts.si/?page_id=47
Kaj je 3D tiskanje ?
3D tiskanje s kovinami odpravlja številne omejitve tradicionalnih proizvodnih metod, kot so frezanje, litje ali ročna izdelava. Odpirajo se nove možnosti za izdelavo kompleksnih oblik in masovno individualizacijo delov po komercialno sprejemljivih stroških, kar do sedaj ni bilo izvedljivo, …
Več na: http://www.renishaw.si/sl/3d-tiskanje-s-kovino-za-zdravstvo–24226
Kaj je Cirkon ?
Cirkon in njegova rumena različica hiacint sta cirkonijeva silikatna minerala, ki spadata med neosilikate. Čisti cirkon je cirkonijev silikat s kemijsko formulo ZrSiO4. Del cirkonija je običajno zamenjanega z redkimi zemeljskimi kovinami, na primer s skandijem, itrijem in lantanoidi (Rzk), zato je njegova bolj natančna kemijska …
Več na: https://sl.wikipedia.org/wiki/Cirkon
Kaj so polimeri ( HPP, PMMA, … )?
Pod nazivom “polimerni material” razumemo sledeče; polimeri predstavljajo čiste produkte procesa polimerizacije, medtem ko polimerni materiali predstavljajo tehnično uporabne umetne snovi z vsemi dodatki za izboljšanje izhodiščnih lastnosti polimerov. – Izraz “umetne smole” to predvsem velja za termoreaktivne umetne …
Več na: http://studentski.net/gradivo/vis_srk_str_mat_sno_polimerni_materiali_01?r=1

Naročite se